Lasse Berghagen

I år kan vi stolt presentera en av Sveriges absolut största Allsångsartister genom tiderna, det är nämligen ingen mindre än Lasse Berghagen som är kanske mest känd för hans framträdanden i ”Allsång på Skansen”. Men i år kommer han att stå på Scenen för att framträda för er på ”Allsång i Griggebo”, det bådar för succé!

Lasse Berghagen

Lite info om Lasse

När Lasse Berghagen var 19 år gammal erbjöds han att spela på en NTO-fest. På plats fanns skivproducenten Curt Pettersson på grammofonbolaget Karusell, och dagen därpå fick Berghagen ett skivkontrakt. En karriär hade tagit fart. Skivdebuten kom 1965 och under åren har Lasse Berghagen skrivit och framfört en rad melodier som blivit svenska klassiker: Stockholm i mitt hjärta, En kväll i juni, Teddybjörnen Fredriksson, Sträck ut din hand, Du är för alltid en del utav mig och Hålligång i skogen, bland många andra. De flesta svenskar har en relation till hans musik från radio, TV eller skiva – men Lasse Berghagen har också hunnit med att medverka i en lång rad revyer, krogshower, musikaler och långfilmer.

Nästan alla vet att han under många år var omåttligt populär programledare för Allsång på Skansen. Men vad färre kanske vet om Lasse Berghagen är att han har varit turnéledare för Bob Dylan, att han är god vän med Iron Maidens trummis Nicko McBrain och har släppt fyra LP-skivor i Tyskland.

Videos med Lasse

Ladda upp inför allsången med några klassiska allsångsklipp med Lasse Berghagen.

 

Vill du sjunga med?

Harkla upp strupen och gör dig redo för allsång med ”Stockholm i mitt hjärta”.